Is het iets voor mij?

Is het iets voor mij, dat denk je misschien. Dat kan je alleen te weten komen als je een keer komt kijken!

We staan altijd open voor ‘slachtoffers’ die zich voor onze honden willen verbergen! Ook voor ondersteunende mensen zoals buddy’s etc. Als buddy loop je mee met de geleider met hond en verzorg je o.a. de communicatie met de centrale post. Als buddy train je mee en ben je na gebleken geschiktheid ook inzetbaar bij vermissingen.

Het huidige team kan op dit moment groeien tot 15~16 geleiders met hond. Geleiders met inzetbare honden kunnen zich in principe altijd aanmelden.

Is je hond minimaal 9 weken en maximaal 4 jaar oud, dan kan deze opgeleid worden tot speurhond/reddingshond. 
De ideale hond is een pup, zindelijk of niet, deze is ideaal om vertrouwd te maken met het reddingswerk. Pups (vanaf een week of 9) leren snel, heel snel!

De eerste keer ben je welkom zonder hond, we willen graag eerst kennismaken en kijken of de verwachting van 2 kanten waargemaakt kan worden. 
Kom je de eerste keer tijdens een training kijken, word je geïnformeerd over hoe we te werk gaan bij het zoeken naar vermisten. Ook schetsen we een beeld wat je kan verwachten maar ook wat we van jou verwachten. Voor deze kennismaking maken we een afspraak zodat we in alle rust alles uit kunnen leggen. Als blijkt dat er een wederzijdse klik is, dan kan je zonder verplichtingen 4 maal op een doordeweekse avond mee trainen, mits er natuurlijk plek is in het team. Tijdens deze trainingen kijken we of jij het zelf leuk vindt, maar ook je hond ook denkt van : ‘dat is leuk’ en of er een klik is tussen het team en jou. Soms duurt het iets langer of korter dan die 4 keer mee trainen, dat kan zowel positief als negatief zijn, maar dat laten we zo snel mogelijk weten.

Je zult begrijpen dat het een pittig, maar enorm leuk traject is. In dit traject leer je je hond nog beter lezen, begrijpen en versterk je de band met je hond enorm! Heb je geen hond, maar sluit je je aan als buddy of als ‘slachtoffer’ dan kom je in een team terecht met mensen en honden die er vol voor gaan!
We verwachten dat je teamgeest en humor hebt, maar ook inzet toont om resultaat te behalen.  
Wij staan dag en nacht klaar voor iedereen die een beroep op ons doet!
Honden die geschikt zijn voor dit soort ‘werk’ zijn over het algemeen, zachtaardige honden, jacht honden, honden die graag willen werken en die een goed ontwikkeld en gezond reukorgaan hebben. Speuren is topsport, de neus van de hond en de hond zelf ook krijgt het tijdens speuren zwaar te verduren.

Op dit moment zijn er serieuze plannen voor het starten van mantrailing. Hopelijk kunnen we hierover tussen nu en een aantal weken/maanden iets meer over meedelen. Mantrailing training zal waarschijnlijk op dinsdagavond plaats gaan vinden. Mantrailing is noodzaak voor het opsporen van vermiste personen b.v. in woonwijken.

Wil je meer weten, vul dan het contactformulier in, daarna  bellen we je zo snel mogelijk terug!






    Na het ontvangen van dit formulier zullen we binnen 1 week contact opnemen.