Mantrailing

De eerste helft van november gaan we starten op dinsdagavond met de wekelijkse mantrailing training(en). Een geselecteerd aantal honden uit de bestaande groep zal hieraan deelnemen.

Nieuwe leden kunnen instromen met hond. Je kan je hiervoor aanmelden via het aanmeldingsformulier, de eerste keer kom je kijken zonder hond en daarna kan je 4 maal mee trainen zonder verplichtingen. Na maximaal 4 trainingen besluiten we na wederzijdse evaluatie of je een plek 

in het team krijgt. Voorop staat dat je van onbesproken gedrag moet zijn (we zullen een VOG vragen, hiervoor hoef je geen kosten te maken).

Honden ouder 

dan 9 weken en jonger dan 2 jaar kunnen instromen. Heb je al ervaring met mantrailing, dan kan je na de proefperiode direct aansluiten aan het team. Je hond mag dan niet ouder zijn dan 4 jaar.
We hebben al een aantal aanmeldingen, dus heb je interesse, schrijf je als belangstellende in, als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

Dit kan je doen via het  inschrijfformulier

Dit heb je nodig:
– Lange lijn van minimaal 10 meter, een gladde lijn is het beste
– Een Y-tuig voor je hond, zie foto hieronder, dit wordt ook wel een trek tuig genoemd. De lijn wordt op de rug aangehaakt
– Een hoofdlamp voor de donkere avonden
– Gekleurde LED verlichting voor jezelf, bij voorkeur blauw, zodat je altijd herkenbaar en zichtbaar bent